BOWLING VERENIGING ARNHEM

er is altijd ruimte voor nieuwe leden, kom kijken en proef de sfeer van onze gezellige vereniging

ARNHEMSE KAMPIOENEN

Zondag 27 januari waren de finales van de Arnhemse Kampioenschappen. In verschillende klassen werd er om de 1e plek gestreden.

Bij de dames CD ging Ariël Zwier met een behoorlijke voorsprong de finale in. Zij wist deze te behouden en werd dan ook verdiend de kampioene Dames CD voor 2019. 

In de AB-klasse was het een stuk spannender en gingen 3 dames met goede kansen de finale in.Al vrij snel moest Jolanda Tempel de beide dames laten gaan. Maar Jeanet Matser en Jamilla Giesbert maakten er nog spannende strijd van. Uiteindelijk wist Jamilla Giesbert de hoogste score te behalen en werd zij de nieuwe Arnhemse Kampioene in de AB-klasse.

Bij de heren waren er drie klasse kampioenschappen te vergeven. In de klasse CD ging Theo Witvliet met een flinke voorsprong de finale in. Een voorsprong die hij tot het einde wist vast te houden en hij werd dan ook de nieuwe kampioen in de klasse CD. In de B klasse hetzelfde verhaal. Jaap Molmans werd hier de terechte kampioen door zijn voorsprong in de finale niet alleen te verdedigen maar zelfs uit te bouwen.

In de A-klasse was het een ander verhaal. Ook hier 3 spelers die bij het begin van de finale heel dicht bij elkaar stonden. Hier viel de beslissing in de allerlaatste game. Richard van den Burgh ging als eerste de laatste game in met 4 pins voorsprong op Niels Tempel. Helaas kon Richard deze voorsprong niet vasthouden en Niels Tempel prolongeerde hiermee zijn titel van Arnhems Kampioen.

Jamilla en Niels gaan de BVA dan ook vertegenwoordigen op de "Dag der Kampioenen".

 

Alle prijswinnaars nogmaals van harte gefeliciteerd!!