Drie keer goud

Drie keer goud voor Nederlanders tijdens YET-stop in Nieuwegein

Zondag 17 februari zijn de finales gespeeld van het 19e YET Open Internationale Scratch Jeugdtoernooi in Nieuwegein! In drie van de acht divisies stond aan het eind van de dag een landgenoot op het hoogste podium.

Mike Bergmann doet het weer!
We hebben de exacte cijfers niet, maar we vermoeden zomaar dat Mike Bergmann één van de spelers is met de meeste YET-stop titels op zak. Ook in Nieuwegein was hij de allerbeste in de 1e divisie, waarbij de beste jongens en meisjes het tegen elkaar opnamen. In de finale stond Bergmann tegenover Danil Pervukhin uit Oekraïne en beide spelers maakten er een hoog scorende finale van. Met 254 en 235 tegen 246 en 233 trok Bergmann de winst met 2-0 naar zich toe. Een knappe prestatie van de Limburger. Derde in deze divisie werd Renz Philipsen uit België. Brent de Ruiter, Bart van Beers, Bianca Brommer en Dennis Claas waren de andere Nederlandse deelnemers die op de finaledag in actie kwamen.

Ook goud voor Lotte Commandeur en Tijs van Kalkeren
In de 7e divisie, met alleen meisjes, ging de eindzege naar de 12-jarige Lotte Commandeur. De jongeling moest in de best-of-3 finale aan de bak tegen haar Deense tegenstandster Maja Loentoft De eerste game ging op 4 pins verloren (174-170), maar daarna vocht Commandeur zich terug in de wedstrijd waarbij ze de twee games wist te winnen! Sarah Munch Jensen uit Denemarken werd derde. Maddy Jansen en Rosan Hamminga strandden eerder op de finaledag.

Tijs van Kalkeren was de allerbeste in de 6e divisie. In de finale versloeg hij Kealan O’Connor uit Ierland met 2-1, nadat ook hij eerst 0-1 achter was gekomen. Van Kalkeren ging steeds beter gooien in de finale, zijn scores liepen van 137 naar 152 naar de genadeklap: 177! Het brons ging naar Emil Nilsson uit Zweden in deze divisie, waarin ook Floris Kantelberg, Brian Lo, Travis Korsman en Yoran van den Doel de finalerondes wisten te bereiken.

Podiumplaatsen voor Flapper en Ter Bruggen
In de 3e divisie behaalde Lizzy Flapper de finale, maar zij moest hierin haar meerdere erkennen in Line Mia Jensen uit Denemarken. De eerste game werd 201 – 187, de tweede game 215 – 212. Een close call dus en sowieso een zilveren medaille om trots op te zijn. In de 3e divisie behaalden ook Beaudine Kriele en Stephanie Korver de finalerondes.

In de 5e divisie was het Kim ter Bruggen die het podium mocht betreden. In de halve finale kwam zij slechts 9 pins te kort voor een finaleplek, waardoor zij genoegen moest nemen met het brons. De winst ging naar Helene Laerkegaard (DEN), het zilver naar haar landegenote Hanne Antonssen. Niet in de prijzen, maar wel actief op de finaledag waren o.a. Zoë de Haan, Emma den Hoed, Nathalie de Ruiter en Senna van Litsenburg.

Nog diverse Nederlanders in actie op de finaledag
Ook in de nog niet benoemde divisies kwamen Nederlanders in actie tijdens de finaledag, maar helaas zonder medaille als beloning. In de 2e divisie, waar de winst naar Robbie Bowden uit Engeland ging, kwamen Delano Beekman en Vincent Vluggen in actie. 

In de 4e divisie waren dit Niels Meilink, Robin van Dokkum, Daniël van Leeuwen, Rick Wolters en Luuk Tholen. De winst ging in deze divisie naar Smit Kakadia uit België.

In de 8e divisie speelden jongens en meisjes ook samen. Deze divisie werd gewonnen door Kayden Lagana uit Malta. Ruben van Oosten strandde eerder op de finaledag.

Op naar Denemarken
Ga naar de website van Stichting YET Netherlands voor alle uitslagen. We feliciteren alle finalisten met hun prestaties, de medaillewinnaars in het bijzonder!

De YET karavaan trekt door naar Denemarken, waar begin maart de 6e stop van de Youth Euro Trophy wordt gespeeld. Ook hier gaan weer diverse landgenoten de strijd aan met hun Europese tegenstanders. En dat is mooi voor de ontwikkeling van het jeugdbowlen! 

Home
Account
Cart
Search