Finale Stedenontmoeting 2019

BV Haarlem wint Stedenontmoeting Senioren voor de derde keer op rij

De Stedenontmoeting Senioren 2019 is gespeeld en voor de 3e keer in successie wist de BV Haarlem de titel te behalen. Het was alweer de vijfde titel in totaal. Het weekend in vogelvlucht:

Zaterdag 23 februari om 10.00 uur startten de eerste zes verenigingen met hun serie in het (bijna fonkelnieuwe) Lucky’s Bowling te Warmond. Menig speler moest echt even wennen aan de omstandigheden waardoor de scores hoger werden naarmate de dag vorderde.

Van meet af aan was het BV Zoetermeer Westerpark die, vooral door hun damesteam met oa. een sterk spelende Cheska Tomas in de gelederen, de toon zette. Na de 4 games bleken zij ruim 300 pins meer te hebben gegooid dan de nummer twee, BV Heiloo. Namens BV Heilloo was Marco Lammers in zeer goede doen. Tijdens de 4e game gooide hij een 288 game die uiteindelijk de hoogste game bleek van het gehele toernooi. Na de 4 games voorronde was het BV Dekker Zoetermeer die op de derde plaats stond, maar hun pinfall zou uiteindelijk 84 pins te laag blijken te zijn voor een plaats in de finale.

Zondag 24 februari was het, mede door een arsenaal aan bowlingtassen, afgeladen vol. Met 20 banen met gemiddeld 8 spelers en de gebruikelijke aanhang was het een drukte van jewelste. De gezelligheid was er echter niet minder om.

De start van de eerste game was er helaas één met hindernissen. Doordat het amerikaans speelsysteem niet was geactiveerd waren er even wat kunstgrepen nodig om het scoresysteem aan te passen maar uiteindelijk is toch alles goed gekomen en ondanks het tussentijds ingooien bij de wisseling van de games eindigde de serie op de geplande tijd.

Tijdens deze serie werd het al snel duidelijk dat het algemene gemiddelde veel hoger lag dan dat van de teams die zaterdag hadden gegooid. De Nieuwegeinse BV bleek tijdens deze serie voor iedereen een maatje te groot. Met een teamgemiddelde van 198,25 en bijna 200 pins meer dan de regerend kampioen BV Haarlem en BV Julianadorp plaatsten zij zich als eerste voor de finale. Naast de al genoemde verenigingen wisten ook BV Spijkenisse, BV Den Bosch, BV Haarlemmerliede en de nummers 1 en 2 van de zaterdagserie (BV Zoetermeer Westerpark en BV Heiloo) zich voor de finale te plaatsen.

Tijdens de finale ging BV Haarlem furieus van start, mede door een 278 game van Maxime de Rooij. Alleen BV Zoetermeer Westerpark bleek tijdens de finalegames nog enigszins partij te kunnen geven (Cheska Tomas eindige met een 276 game) maar de trilogie van de BV Haarlem kwam door hun teamgemiddelde van 201,73 nooit in gevaar. De Nieuwegeinse BV kon het niveau van hun voorrondeserie niet handhaven en eindigde zo op de 3e plaats.

Klik hier voor een overzicht van alle eindstanden en alle individuele scores.

Deelnemers, Lucky’s Bowling en de organisatie: Bedankt voor een gezellig, goed verlopen Stedenontmoeting en tot volgend jaar in Haarlem.

Home
Account
Cart
Search