A.K. 2024 Algemene Informatie

Dit seizoen worden de Arnhemse kampioenschappen in de maand maart georganiseerd en wel van 11-17 maart. Daarbij gaan we met een iets andere opzet door dan voorgaande jaren.

Voor de doubles en het all-event per klasse zijn er prijzen voor de nummers 1-2-3. Dus NIET meer voor de singles per klasse. De nummers 1 krijgen een beker de nummers 2 en 3 krijgen een medaille.

Op de zondag worden alleen de finale series gespeeld. Alle voorronde series worden door de week gespeeld. Dat heeft als groot voordeel dat na de serie’s op woensdag voor iedereen duidelijk is, wie wanneer in één van de finaleserie’s moet spelen. Dit heeft tot gevolg dat de maandag, dinsdag en de woensdag gevuld worden met iedere avond 2 singles- en 1 dubbels-serie. Het speelschema ziet er als volgt 

Maandag: Singles Dubbels Singles    
Dinsdag: Singles Dubbels Singles    
Woensdag: Singles Dubbels Singles(reserve)    
Finales op zondag: Klasse Dames Heren

 

De opzet van de vulling van de finaleplaatsen is gelijk gebleven. 2 van de 3 finale series worden gehouden om te bepalen wie er kampioen/kampioene van Arnhem wordt. Voor de 2e en 3e finale serie’s plaatsen de beste 12 dames en heren zich, gemeten over 10 games voorronde, onafhankelijk van de klasse waarin ze spelen. Uit deze finale serie’s komen de kampioen/kampioene van Arnhem.

Daarnaast wordt per klasse een klassement bijgehouden. De spelers die al in de 2e of 3e serie geplaatst zijn, spelen niet apart nog een keer voor de specifieke klasse waarin ze thuishoren. De plaatsen in de 1e serie worden gevuld afhankelijk van aantal spelers in een klasse. Per klasse wordt de speler met de hoogste score na 16 games de kampioen van de betreffende klasse.

De kampioen/kampioene van Arnhem komt uit de aparte finale serie. Het kan voorkomen dat er in de finale serie van de klasse een hogere score gegooid wordt dan bij de finale serie voor het kampioenschap. 

In de week voorafgaande aan het finale weekend wordt geen reguliere competitie gespeeld. Op deze manier hebben we ruimte om de verschillende serie’s (single en double) gedurende de reguliere speelavonden te spelen. 

 

De Arnhemse kampioenschappen worden gespeeld van maandag 11 maart t/m 17 maart 2024 in bowlingcentrum De Schelmse Brug. Zowel op maandag-, dinsdag- als de woensdagavond staan single en dubbels serie’s gepland. Er is plaats voor maximaal 72 spelers/speelsters. VOL=VOL.

In het single event speelt u 6 games in de klasse A, B, C en D, afhankelijk van uw pasgemiddelde en afhankelijk van het aantal deelnemers. U mag ook in een hogere klasse inschrijven. In dit event zijn prijzen te verdienen voor de 3 hoogst geëindigde heren en dames, per klasse.

In de dubbels speelt u 4 games en zijn er prijzen te verdienen voor de hoogst geëindigde heren- en damesdubbels per klasse, waarbij een mixed dubbel geldt als herendubbel.

Voor de singles geldt dat minimaal 6 personen per klasse ingeschreven moeten worden, anders worden klassen samengevoegd. Voor de dubbels geldt dat minimaal 4 dubbel teams ingeschreven moeten worden, anders worden klassen samengevoegd.

De score behaald in beide events (10 games) bepaalt of u naar de finale gaat. In de finale speelt u 6 games single met meename van uw score uit de voorronde. De klassenkampioen is de speler die over 16 games de hoogste score heeft behaald. Kampioen/Kampioene van Arnhem is de speler/speelster met de hoogste score over 16 games, ongeacht de klasse.

De kosten zijn € 25,00. Attentie: iedere inschrijving verplicht tot betaling, tenzij u zelf voor vervanging heeft gezorgd! De inschrijving kan gedaan worden bij uw leagueleider of bij Terry Hendriks. De sluitingsdatum is vrijdag 8 maart 2024. U kunt middels een e-mailtje inschrijven, naar Terry Hendriks klik hier, onder vermelding van je naam, naam van je dubbel speler en je team naam.

Indien gewenste serie(s) vol is/zijn en er is geen alternatieve serie opgegeven, behoudt de organisatie zich het recht voor om u in te delen in een andere serie.

Geen dubbelpartner?:
Als u geen dubbelpartner kunt vinden, zal de organisatie proberen om u te koppelen aan een andere speler. Er is hiervoor geen garantie dat dit lukt cq dat u dan kunt meespelen!

11
Home
Account
Cart
Search